torsdag 30 september 2010

QWiki - framtidens sätt att konsumera information?


QWiki var en av deltagarna i Tech Crunch's "Startup Battlefield" som korar lovande uppstartsföretag och projekt i Silicon Valley.

Tech Crunch i sig var från början en av Silicon Vallyes mest välkända och besökta IT-bloggar, och är numera dels uppköpt av AOL samt ett eget mindre "IT-imperium" med nyheter, konferenser och framförallt ett forum för startups.

QWiki korades i denna startup-tävling som vinnare den 27/9. Men vad är då QWiki?

QWiki är en nytt sätt att konsumera information på webben. Istället för platt data i form av en text och en bild så ger QWiki dig miljontals artiklar på ett nytt visuellt sätt. Informationen presenteras både med rörlig bild, tal och med en kombination av andra medier. I nuläget krävs en inbjudan för att ta del av Alpha-versionen, men enligt de presentationer som visats verkar projektet mycket lovande. QWiki är dessutom byggt för att kunna köras såväl på webben och på olika mobila plattformar.

Den stora finessen är att det inte handlar om statiska presentationer, utan att QWiki faktiskt baserat på det ämne du efterfrågar presenterar något relevant.

Det ska bli spännande att följa QWiki (en .se-adress är redan registrerad) och testa applikationen fullt ut.

Följ så länge QWiki på twitter: twitter.com/qwiki eller direkt på www.qwiki.com