måndag 28 februari 2011

Facebooks uppdatering för sidor och företag

Den som är administratör för en Facebook-sida har de senaste dagarna fått en påminnelse och upplysning från Facebook angående att deras sida kommer att uppdateras till en ny version.

Detta är en efterlängtat uppdatering som innehåller förbättringar för hur sidoägare kan interagera med andra på Facebook samt hur deras sida ser ut och är strukturerad.

 1. Möjlighet att kommunicera "som en sida"
  Tidigare har man varit låst till att endast kunna kommunicera med sina "fans" (vänner som gillar) på sin egen sida.

  Nu kan man istället välja att navigera och styra "allt" på Facebook som sin sida. Detta görs genom att man byter profil till sin sida. Valet görs under toppmenyn under "Använd Facebook som sida". Därefter öppnas en ruta där man helt enkelt väljer med vilken sida man vill interagera (om man är administratör för flera sidor).  Genom att agera som en sida kan man nu gilla andra sidor och skriva i deras logg, skicka meddelanden m.m.

 2. Ny layout på sidor
  Facebook-sidor har nu fått en ny layout som följer vanliga användares struktur. Högst upp visas 5 bilder från dina uppladdade foton och på vänstersidan visas nu menyn med länkar till foton och annan information. Flikarna som tidigare låg i toppen av sidan är alltså borta.

  Exempel: 3. Meddelanden
  Som en sida kan du nu skicka meddelanden till dina "fans" (gilla) via din sida.
Allt som allt känns det som än välkommen uppdatering som tar ytterligare ett steg för att välkomna företagare på Facebook och det ska bli spännande att se hur företagen väljer att utnyttja de nya kommunikationsmöjligheterna.